Wczytuję dane...
Gwarancja: 12 miesięcy
Realizacja zamówienia: 3 dni
Koszt wysyłki od: 13.00 ZŁ
Producent: Olimp Labs
84,00
94,00 ZŁ
Oszczędzasz 10.00 ZŁ
Zadaj pytanie
Zajrzyj na nasz blog
Obejrzyj nas na Youtube
Polub nas na Facebooku

Żywienie osób aktywnych fizycznie stawia przed producentami suplementów diety coraz większe wymagania, w zakresie rozwijania grup suplementów niealergizujących, doskonale tolerowalnych dla jak najszerszej grupy osób stosujących, zwłaszcza tych aktywnych fizycznie, których udział w społeczeństwie systematycznie rośnie.

GOLD BEEF-PRO™ AMINO to odpowiedź specjalistów od suplementacji osób aktywnych fizycznie z renomowanego Olimp Laboratories® na konieczność dywersyfikacji źródeł protein dostępnych w diecie osób aktywnych fizycznie, u których zaistniała konieczność wzbogacenia diety w najwyższej jakości koncentraty protein pochodzenia wołowego, o znamiennym dla wysiłku profilu aminokwasowym.

Wytwarzany w warunkach farmaceutycznych GOLD BEEF-PRO™ AMINO bazuje na hydrolizacie białek wołowych poddanemu wcześniej enzymatycznej obróbce. Ma to znakomite znaczenie dla sportowca, bowiem GOLD BEEF-PRO™ AMINO jest źródłem błyskawicznie przyswajalnych wolnych aminokwasów oraz niskocząsteczkowych peptydów wchłanianych bezpośrednio do krwiobiegu już po około kilkunastu minutach od spożycia. Znacznie obniża to ryzyko rozwinięcia stanów katabolicznych w obciążonych treningowo lub pozostających w okresie przejściowego niedożywienia komórkach mięśniowych.

Ponadto GOLD BEEF-PRO™ AMINO spełnia najwyższe standardy przewidziane dla produktów wysokobiałkowych podawanych w formie tabletek:

- bardzo duża dawka (aż 2 000 mg) wysoko przyswajalnego białka w jednej tabletce Mega Tabs®. Ultra koncentracja - minimum 95% masy całej tabletki,

- zawiera pełen profil aminokwasów proteogennych z istotnym udziałem aminokwasów egzogennych (EAA), w tym o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA), wykazujących się silnym działaniem anabolicznym i antykatabolicznym,

- dawkowanie zostało dostosowane do wagi ciała,

- nie zawiera laktozy, więc z sukcesem może być stosowany przez osoby cierpiące na obniżenie jakości życia spowodowane alergią na ten składnik pokarmowy bądź na białka mleka,

- charakteryzuje się śladową zawartością węglowodanów (poniżej 0,5 g) i tłuszczu (poniżej 0,5 g) w przeliczeniu na sugerowaną porcję,

- wykorzystany hydrolizat białek wołowych charakteryzuje się bardzo wysoką koncentracją białka,

- produkt wolny od zanieczyszczeń mogących się kumulować w mięsie.

Dodatkowo GOLD BEEF-PRO™ AMINO zawiera szczególnie wysokie stężenia tak istotnych dla wysiłku sportowego aminokwasów, jak:

- L-arginina (Arg). Zawartość 3-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych. Pomimo, iż L-arginina jest aminokwasem względnie egzogennym, to jej wewnętrzna biosynteza nie jest w stanie zrównoważyć niewystarczającej jej podaży wraz z pożywieniem w stanach zwiększonego zapotrzebowania(i, ii), takich jak wzmożony wysiłek fizyczny czy wyniszczenie organizmu spowodowane chorobą bądź wypadkiem.

Z całą pewnością udowodniono dotychczas, że L-arginina: zwiększa syntezę czynników wzrostowych (poliamin) uczestniczących we wzroście tkanek oraz, jak udowadniają badania kliniczne, promuje w organizmie syntezę białek. Wraz z glicyną i L-metioniną bierze również udział w syntezie kreatyny. W literaturze naukowej znajdujemy tak samo doniesienia o wpływie Arg na zwiększenie wydzielanie hormonu wzrostu (badania kliniczne na zdrowych mężczyznach; iii)

- L-prolina (Pro). Zawartość ok. 2,5-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych. Najważniejszym, z punktu widzenia zastosowaniem tego aminokwasu w kulturystyce i sportach siłowych, jest niewątpliwie zdolność Pro do regulacji aktywności kinazy mTOR (iv), integrującej wiele ważnych szlaków sygnalizacyjnych inicjowanych pod wpływem tak istotnych czynników, jak insulina czy insulinopodobne czynniki wzrostu (IGF I i IGF II; v, vi, ). Inne badania (vii) pokazują, iż zwiększenie w diecie zawartości proliny o 2,1% skutkuje intensyfikacją dziennych przyrostów masy ciała z 342 na 411 g/dzień, czyli aż o 20%! Przyczyną tak istotnej zmiany była wywołana przez Pro zwiększona retencja azotu w komórkach - z 1,27 na 1,53 g/kg masy ciała.

- alanina (Ala). Zawartość ok. 2-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych. Alanina jest wykorzystywana przez organizm jako alternatywne źródło energii, w okresach obniżonego poziomu cukru we krwi (viii). Zaistnieniem takiej sytuacji jest zagrożona każda osoba w trakcie aktywności fizycznej, zwłaszcza tej przedłużającej się, bądź o dużej intensywności, objętości. Wydaje się zatem, że zwiększanie jej koncentracji we krwi może skutkować zmniejszeniem angażowania innych aminokwasów z tkanki mięśniowej, a tym samym obniżać jej katabolizm w stanach dużego obciążenia fizycznego i zapotrzebowania energetycznego.

- glicyna. Zawartość ok. 13-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych. Badania na ludziach (ix) udowadniają, iż zwiększone spożycie glicyny przyczynia się redukcji zmęczenia i subiektywnej poprawy jakości snu.

Składniki: 87% hydrolizat białek wołowych; substancja wypełniająca – węglan wapnia, substancje przeciwzbrylające – dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych.

Informacja o wartości odżywczej 1 tabletka 6 tabletek 15 tabletek Na 100 g
Wartość energetyczna  34 kJ/
8 kcal
 207 kJ/
49 kcal
 517 kJ/
122 kcal
 1636 kJ/
385 kcal
Tłuszcz
W tym nasycone kwasy tłuszczowe
< 0.5 g
< 0.1 g
< 0,5 g
< 0,1 g
< 0.5 g
< 0.1 g
< 0.5 g
0.1 g
Węglowodany
w tym cukry
< 0,5 g

< 0,5 g
< 0,5 g

< 0,5 g
< 0,5 g

< 0,5 g
1 g

1 g
Błonnik 0 g 0 g 0 g 0 g
Białko 2.0 g 12 g 30,0 g 95 g
Sól < 0.01 g 0,07 g 0,18 g 0,55 g

Aminogram wzorcowy# w 1 tabletce
w 6 tabletkach w 15 tabletkach
Aminokwasy łącznie: 1 957 mg 11 744 mg 29 360 mg
Aminokwasy egzogenne łącznie
325 mg 1 950 mg 4 875 mg
L-lizyna 75 mg 452 mg 1 131 mg
L-treonina 38 mg 231 mg 577 mg
L-fanyloalanina 41 mg 248 mg 619 mg
L-metionina 16 mg 93 mg 233 mg
L-tryptofan 0,4 mg 2 mg 6 mg
L-histydyna 13 mg 80 mg 199 mg
L-leucyna (BCAA) 62 mg 369 mg 923 mg
L-walina (BCAA) 49 mg 295 mg 739 mg
L-izoleucyna (BCAA) 30 mg 180 mg 449 mg
Hydroksyprolina 111 mg 667 mg 1669 mg
Kwas L- asparginowy 116 mg 697 mg 1743 mg
L-seryna 66 mg 399 mg 997 mg
Kwas L-glutaminowy 208 mg 1 251 mg 3 127 mg
Glicyna 486 mg 2 917 mg 7 293 mg
L-arginina 160 mg 958 mg 2 394 mg
L-alanina 190 mg 1 137 mg 2 843 mg
L-prolina 269 mg 1 613 mg 4 033 mg
L-tyrozyna 13 mg 80 mg 201 mg
Hydroksylizyna 11 mg 65 mg 163 mg
L-cysteina 2 mg 9 mg 23 mg

# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.