Wczytuję dane...
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki od: brak. ZŁ
Producent: Olimp Labs
84,00
94,00 ZŁ
Oszczędzasz 10.00 ZŁ
Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni: 94.00 PLN
Zadaj pytanie
Zajrzyj na nasz blog
Obejrzyj nas na Youtube
Polub nas na Facebooku

Żywienie osób aktywnych fizycznie stawia przed producentami suplementów diety coraz większe wymagania, w zakresie rozwijania grup suplementów niealergizujących, doskonale tolerowalnych dla jak najszerszej grupy osób stosujących, zwłaszcza tych aktywnych fizycznie, których udział w społeczeństwie systematycznie rośnie.

GOLD BEEF-PRO™ AMINO to odpowiedź specjalistów od suplementacji osób aktywnych fizycznie z renomowanego Olimp Laboratories® na konieczność dywersyfikacji źródeł protein dostępnych w diecie osób aktywnych fizycznie, u których zaistniała konieczność wzbogacenia diety w najwyższej jakości koncentraty protein pochodzenia wołowego, o znamiennym dla wysiłku profilu aminokwasowym.

Wytwarzany w warunkach farmaceutycznych GOLD BEEF-PRO™ AMINO bazuje na hydrolizacie białek wołowych poddanemu wcześniej enzymatycznej obróbce. Ma to znakomite znaczenie dla sportowca, bowiem GOLD BEEF-PRO™ AMINO jest źródłem błyskawicznie przyswajalnych wolnych aminokwasów oraz niskocząsteczkowych peptydów wchłanianych bezpośrednio do krwiobiegu już po około kilkunastu minutach od spożycia. Znacznie obniża to ryzyko rozwinięcia stanów katabolicznych w obciążonych treningowo lub pozostających w okresie przejściowego niedożywienia komórkach mięśniowych.

Ponadto GOLD BEEF-PRO™ AMINO spełnia najwyższe standardy przewidziane dla produktów wysokobiałkowych podawanych w formie tabletek:

- bardzo duża dawka (aż 2 000 mg) wysoko przyswajalnego białka w jednej tabletce Mega Tabs®. Ultra koncentracja - minimum 95% masy całej tabletki,

- zawiera pełen profil aminokwasów proteogennych z istotnym udziałem aminokwasów egzogennych (EAA), w tym o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA), wykazujących się silnym działaniem anabolicznym i antykatabolicznym,

- dawkowanie zostało dostosowane do wagi ciała,

- nie zawiera laktozy, więc z sukcesem może być stosowany przez osoby cierpiące na obniżenie jakości życia spowodowane alergią na ten składnik pokarmowy bądź na białka mleka,

- charakteryzuje się śladową zawartością węglowodanów (poniżej 0,5 g) i tłuszczu (poniżej 0,5 g) w przeliczeniu na sugerowaną porcję,

- wykorzystany hydrolizat białek wołowych charakteryzuje się bardzo wysoką koncentracją białka,

- produkt wolny od zanieczyszczeń mogących się kumulować w mięsie.

Dodatkowo GOLD BEEF-PRO™ AMINO zawiera szczególnie wysokie stężenia tak istotnych dla wysiłku sportowego aminokwasów, jak:

- L-arginina (Arg). Zawartość 3-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych. Pomimo, iż L-arginina jest aminokwasem względnie egzogennym, to jej wewnętrzna biosynteza nie jest w stanie zrównoważyć niewystarczającej jej podaży wraz z pożywieniem w stanach zwiększonego zapotrzebowania(i, ii), takich jak wzmożony wysiłek fizyczny czy wyniszczenie organizmu spowodowane chorobą bądź wypadkiem.

Z całą pewnością udowodniono dotychczas, że L-arginina: zwiększa syntezę czynników wzrostowych (poliamin) uczestniczących we wzroście tkanek oraz, jak udowadniają badania kliniczne, promuje w organizmie syntezę białek. Wraz z glicyną i L-metioniną bierze również udział w syntezie kreatyny. W literaturze naukowej znajdujemy tak samo doniesienia o wpływie Arg na zwiększenie wydzielanie hormonu wzrostu (badania kliniczne na zdrowych mężczyznach; iii)

- L-prolina (Pro). Zawartość ok. 2,5-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych. Najważniejszym, z punktu widzenia zastosowaniem tego aminokwasu w kulturystyce i sportach siłowych, jest niewątpliwie zdolność Pro do regulacji aktywności kinazy mTOR (iv), integrującej wiele ważnych szlaków sygnalizacyjnych inicjowanych pod wpływem tak istotnych czynników, jak insulina czy insulinopodobne czynniki wzrostu (IGF I i IGF II; v, vi, ). Inne badania (vii) pokazują, iż zwiększenie w diecie zawartości proliny o 2,1% skutkuje intensyfikacją dziennych przyrostów masy ciała z 342 na 411 g/dzień, czyli aż o 20%! Przyczyną tak istotnej zmiany była wywołana przez Pro zwiększona retencja azotu w komórkach - z 1,27 na 1,53 g/kg masy ciała.

- alanina (Ala). Zawartość ok. 2-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych. Alanina jest wykorzystywana przez organizm jako alternatywne źródło energii, w okresach obniżonego poziomu cukru we krwi (viii). Zaistnieniem takiej sytuacji jest zagrożona każda osoba w trakcie aktywności fizycznej, zwłaszcza tej przedłużającej się, bądź o dużej intensywności, objętości. Wydaje się zatem, że zwiększanie jej koncentracji we krwi może skutkować zmniejszeniem angażowania innych aminokwasów z tkanki mięśniowej, a tym samym obniżać jej katabolizm w stanach dużego obciążenia fizycznego i zapotrzebowania energetycznego.

- glicyna. Zawartość ok. 13-krotnie wyższa, niż w białkach serwatkowych. Badania na ludziach (ix) udowadniają, iż zwiększone spożycie glicyny przyczynia się redukcji zmęczenia i subiektywnej poprawy jakości snu.

Składniki: 87% hydrolizat białek wołowych; substancja wypełniająca – węglan wapnia, substancje przeciwzbrylające – dwutlenek krzemu, sole magnezowe kwasów tłuszczowych.

Informacja o wartości odżywczej 1 tabletka 6 tabletek 15 tabletek Na 100 g
Wartość energetyczna  34 kJ/
8 kcal
 207 kJ/
49 kcal
 517 kJ/
122 kcal
 1636 kJ/
385 kcal
Tłuszcz
W tym nasycone kwasy tłuszczowe
< 0.5 g
< 0.1 g
< 0,5 g
< 0,1 g
< 0.5 g
< 0.1 g
< 0.5 g
0.1 g
Węglowodany
w tym cukry
< 0,5 g

< 0,5 g
< 0,5 g

< 0,5 g
< 0,5 g

< 0,5 g
1 g

1 g
Błonnik 0 g 0 g 0 g 0 g
Białko 2.0 g 12 g 30,0 g 95 g
Sól < 0.01 g 0,07 g 0,18 g 0,55 g

Aminogram wzorcowy# w 1 tabletce
w 6 tabletkach w 15 tabletkach
Aminokwasy łącznie: 1 957 mg 11 744 mg 29 360 mg
Aminokwasy egzogenne łącznie
325 mg 1 950 mg 4 875 mg
L-lizyna 75 mg 452 mg 1 131 mg
L-treonina 38 mg 231 mg 577 mg
L-fanyloalanina 41 mg 248 mg 619 mg
L-metionina 16 mg 93 mg 233 mg
L-tryptofan 0,4 mg 2 mg 6 mg
L-histydyna 13 mg 80 mg 199 mg
L-leucyna (BCAA) 62 mg 369 mg 923 mg
L-walina (BCAA) 49 mg 295 mg 739 mg
L-izoleucyna (BCAA) 30 mg 180 mg 449 mg
Hydroksyprolina 111 mg 667 mg 1669 mg
Kwas L- asparginowy 116 mg 697 mg 1743 mg
L-seryna 66 mg 399 mg 997 mg
Kwas L-glutaminowy 208 mg 1 251 mg 3 127 mg
Glicyna 486 mg 2 917 mg 7 293 mg
L-arginina 160 mg 958 mg 2 394 mg
L-alanina 190 mg 1 137 mg 2 843 mg
L-prolina 269 mg 1 613 mg 4 033 mg
L-tyrozyna 13 mg 80 mg 201 mg
Hydroksylizyna 11 mg 65 mg 163 mg
L-cysteina 2 mg 9 mg 23 mg

# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.