Wczytuję dane...
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki od: brak. ZŁ
Producent: Olimp Labs
85,00
Zadaj pytanie
Zajrzyj na nasz blog
Obejrzyj nas na Youtube
Polub nas na Facebooku

PYSZNY, ULTRASZYBKI CZEKOLADOWY SHAKE AMINOKWASOWY!!!

Skoncentrowane źródła wysokiej jakości białka zajmują ugruntowaną pozycję, we współczesnym podejściu do żywienia osób aktywnych fizycznie a ich wykorzystanie w sporcie nie tylko zawodowym, ale i rekreacyjnym stale rośnie. Każdy dobrze wykształcony dietetyk z bogatym doświadczeniem zawodowym zajmujący się układaniem spersonalizowanych diet dla osób aktywnych fizycznie musi potrafić umiejętnie  dobrać, tak, aby optymalizować je w kierunku najwyższej wydajności, efektywność procesów regeneracji organizmu po wysiłku i ograniczać ryzyko rozwinięcia procesów katabolicznych w tkance mięśniowej w okresie około wysiłkowym czy przedłużającego się postu. Różnorodność produktów białkowych oferowanych na rynku jest ogromna, naszym sukcesem jest dobór tego najbardziej zbliżonego do zakładanych celów.

W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® - PERFEKCYJNE ŹRÓDŁO AMINOKWASÓW

Dla kogo jest przeznaczony W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder®?

W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® to profesjonalny produkt kierowany dla każdego, kto szuka wysokiej jakości błyskawicznie przyswajalnego źródła aminokwasów, mającego pomóc w:
- przyroście i utrzymaniu masy mięśniowej,
- zwiększaniu efektywności redukcji tkanki tłuszczowej (m. in. poprzez promowanie uczucia sytości po jego spożyciu),
- utrzymaniu uczucia wysokiego poziomu energetycznego w trakcie wysiłku

W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® - nieodzowny po przebudzeniu, wskazany do każdego posiłku, obowiązkowy po wysiłku.


Kiedy powinieneś wybrać W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder®?:
Hydrolizat białek serwatkowych (WPH) zastosowany w W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® otrzymuje się przez enzymatyczne trawienie białek frakcji serwatkowej mleka. Dzięki zastosowaniu tego procesu długołańcuchowe białka o złożonej strukturze przestrzennej ulegają degradacji, do wolnych aminokwasów i prostych peptydów, które mogą być błyskawicznie wchłonięte w jelicie cienkim, w przeciwieństwie do wysoko ustrukturyzowanych białek (I). Obecność tak przygotowanego składnika powoduje, że organizm zaoszczędza znaczne ilości czasu i energii, których nie musi inwestować w trawienie produktu. Ze względu na powyższe W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® powinieneś bezwzględnie wybierać:

1. Zawsze po wysiłku (bezpośrednio po jego zakończeniu)
Rozpatrując okres do około godziny, jako ten najbardziej istotny z punktu widzenia anabolicznych zdolności organizmu, jak najszybsze dostarczenie substratów (aminokwasów) do odbudowy mikrostruktur mięśniowych, jest kluczowe dla generowania i utrzymywania postępów treningowych. Badania(II) porównujące szybkość regeneracji po podaniu WPH i białka nie hydrolizowanego, jednoznacznie wskazało na zasadność spożywania po wysiłku pierwszego nich.
Badania prowadzone na grupie kulturystów(III) jednoznacznie udowadniają, iż grupa przyjmująca hydrolizowany izolat białka serwatki zyskała więcej masy i siły mięśniowej, w porównaniu z grupą osób spożywającą kazeinę.
Podanie WPH bezpośrednio po treningu należy rozpatrywać również w kontekście przyspieszonej regeneracji zasobów energetycznych organizmu. Badania (IV) pokazują, iż spożywanie hydrolizatu białek serwatkowych wywołuje znaczący wzrost poziomu glikogenu w mięśniach szkieletowych w porównaniu do aminokwasów o łańcuchach rozgałęzionych (BCAA) i innych źródeł białka. Wywołane jest to silnymi właściwościami insulinotropowymi aminokwasów wchodzących w skład WPH (V, VI) w W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder®.

2. Po przebudzeniu (zahamowanie „nocnego katabolizmu”), co ma ogromne znaczenie nie tylko dla osób budujących masę mięśniową, ale również dla redukujących tkanką tłuszczową.

3. Do posiłku (uzupełnienie pełnowartościowego białka), mimo, że białko, możemy uzupełniać z bardzo wielu źródeł, często nasze przyzwyczajenia dietetyczne powodują, że posiłki nie są pełnowartościowe. Gdy więc będziecie zastanawiać się jaki produkt wybrać np. do swojej owsianki z bakaliami - W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® przyjdzie Wam z pomocą.

Czym się kierować przy wyborze produktów aminokwasowych bazujących na WPH?

Jedynym uzasadnionym wyborem produktu aminokwasowego o najbardziej pożądanym profilu WPH, dostarczającego wszystkich 20 aminokwasów proteogennych jest skupienie się wyłącznie na produktach oferujących pełnofrakcyjne wysokie hydrolizaty białek serwatkowych, otrzymanych poprzez enzymatyczne trawienie: beta-laktoglobuliny, alfa-laktalbuminy oraz albuminy surowicy krwi. Wzorcowym produktem pod tym względem pozostaje W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder®.

W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® - skonstruowany w formule LOW CARB & FAT

Co dodatkowo wyróżnia W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder®
- czekoladowy smak o niespotykanym dotąd na rynku, wyrazistym bukiecie i kremowej, delikatnej konsystencji
- doskonała rozpuszczalność
- ultra skoncentrowana dawka
- rozpuszczalny w małej ilości wody - tylko 50 ml - nie ma obciążania żołądka
- aż 45 porcji w słoju - to 2 miesiące treningów
- wielkość porcji dobrana do wagi ciała ćwiczącego
- farmaceutyczna jakość, zagwarantowana przez Olimp Laboratories
- rekomendacje sportowców Olimp Team.

 

SIĘGNIJ PO BEZKOMPROMISOWY KOKTAIL AMINOKWASOWY - W.A.S. Whey Amino Shake Xplode Powder® STWORZONY Z MYŚLĄ O POTRZEBACH NAJBARDZIEJ WYMAGAJĄCYCH SPORTOWCÓW NA ŚWIECIE!


Składniki: 80% hydrolizat białek serwatkowych (z mleka), aromaty; olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi, substancje zagęszczające - guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; emulgator – lecytyna sojowa; substancja przeciwzbrylająca – fosforan wapnia; regulator kwasowości – kwas jabłkowy (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych); sól kuchenna (dla wszystkich rodzajów smaków czekoladowych), substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany; regulator kwasowości - chlorek potasu; barwnik:  koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków czekoladowych).

Informacja o wartości odżywczej

1 porcja

< 90 kg (8 g)

1 porcja

> 90 kg (16 g)

Per 100 g
Wartość energetyczna 137 kJ/ 33 kcal 274 kJ/ 65 kcal 1713 kJ/ 409 kcal
Tłuszcz
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,7 g

0,5 g

1,4 g

1,0 g

9,0 g

6,1 g

Węglowodany
     w tym cukry

0,9 g

0,8 g

5,4 g
4,9 g
Białko 5,1 g 10 g 64 g
Sól 0,08 g 0,15 g 0,95 g
Aminokwasy łącznie:
     w tym:
5 395,3 mg 10 790,5 mg  67441,3 mg
L-alanina 274,9 mg 549,8 mg 3436,3 mg
L-arginina  133,5 mg  267,1 mg 1669,4 mg
kwas L-asparaginowy 584,9 mg 1169,8 mg 7311,3 mg
* L-cysteina 105,5 mg 211,0 mg 1318,8 mg
kwas L-glutaminowy 1006,1 mg 2012,3 mg 12576,9 mg
Glicyna 102,2 mg 204,3 mg 1276,9 mg
* L-histydyna 98,0 mg 196,1 mg 1225,6 mg
* L-izoleucyna 312,6 mg 625,1 mg 3906,9 mg
* L-leucyna 556,7 mg 1113,4 mg 6958,8 mg
* L-lizyna 489,2 mg 978,4 mg 6115,0 mg
* L-metionina 114,3 mg 228,6 mg 1428,8 mg
* L-fenyloalanina 131,4 mg 262,8 mg 1642,5 mg
L-prolina 336,7 mg 673,5 mg 4209,4 mg
L-seryna 274,6 mg 549,2 mg 3432,5 mg
* L-treonina 370,6 mg 741,1 mg 4631,9 mg
* L-tryptofan 70,7 mg 141,3 mg 883,1 mg
L-tyrozyna 132,7 mg 265,3 mg 1658,1 mg
* L-walina 300,8 mg 601,5 mg 3759,4 mg

*Aminokwasy egzogenne

Polecamy