Wczytuję dane...
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki od: brak. ZŁ
Producent: Olimp Labs
183,00
203,00 ZŁ
Oszczędzasz 20.00 ZŁ
Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni: 203.00 PLN
Zadaj pytanie
Zajrzyj na nasz blog
Obejrzyj nas na Youtube
Polub nas na Facebooku
Oblicz ratę

Żywienie osób aktywnych fizycznie stawia przed producentami suplementów diety coraz większe wymagania. Dzieje się tak ze względu na stale rosnący udział sportowców w społeczeństwie. Większa ilość osób stawiających sobie za cel zdrowe i świadome żywienie, to większe prawdopodobieństwo zdiagnozowania alergii czy nadwrażliwości pokarmowych, mogących towarzyszyć konsumpcji produktów bazujących na produktach pochodzenia mlecznego, takich jak białka frakcji serwatkowej mleka, będących skąd inąd najbardziej wartościowym źródłem protein.

GOLD BEEF-PRO™-TEIN to odpowiedź specjalistów od suplementacji osób aktywnych fizycznie z renomowanego Olimp Laboratories® na konieczność dywersyfikacji źródeł protein dostępnych w diecie osób aktywnych fizycznie, u których zaistniała konieczność wzbogacenia diety w najwyższej jakości koncentraty protein pochodzenia wołowego.

GOLD BEEF-PRO™-TEIN daleko wykracza poza popularne na rynku jednoskładnikowe hydrolizaty białek wołowych. Ten ekskluzywny produkt został wzbogacony proteinami i bioaktywnymi peptydami z plazmy krwi wołowej, które wykazują szerokie spektrum działania przeciwzapalnego, mogącego, w zgodzie z artykułem i cytowaną w nim literaturą: http://perfectbody.pl/DIETA-I-SUPLEMENTACJA/1/550/PSBP---Czarny-Kon-Mistrzow-Regeneracji.html w istotny sposób przyczyniać się do poprawy szybkości budowania masy mięśniowej, jej jakości, tempa regeneracji, jak również charakterystyki i objętości treningu. Wykorzystany w produkcji prowadzonej w warunkach farmaceutycznych hydrolizat białek wołowych, dzięki wcześniejszej enzymatycznej obróbce, jest źródłem błyskawicznie przyswajalnych wolnych aminokwasów oraz niskocząsteczkowych peptydów wchłanianych bezpośrednio do krwiobiegu już po około 15 minut od spożycia. Znacznie obniża to ryzyko rozwinięcia stanów katabolicznych w obciążonych treningowo lub pozostających w okresie przejściowego niedożywienia komórkach mięśniowych.

Ponadto GOLD BEEF-PRO™-TEIN spełnia najwyższe standardy przewidziane dla produktów wysokobiałkowych:
- zawiera pełen profil aminokwasów proteogennych z istotnym udziałem aminokwasów egzogennych (EAA), w tym o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA), wykazujących się silnym działaniem anabolicznym i antykatabolicznym,
- nie zawiera laktozy, więc z sukcesem może być stosowany przez osoby cierpiące na obniżenie jakości życia spowodowane alergią na ten składnik pokarmowy,
- charakteryzuje się śladową zawartością węglowodanów (poniżej 0,5 g) i tłuszczu (poniżej 1 g) w przeliczeniu na porcję,
- jest produktem o bardzo wysokiej koncentracji białka,
- wolnym od zanieczyszczeń mogących się kumulować w mięsie,

Dodatkowo GOLD BEEF-PRO™-TEIN zawiera szczególnie wysokie stężenia:

- L-argininy (Arg). Pomimo, iż L-arginina jest aminokwasem względnie egzogennym, to jej wewnętrzna biosynteza nie jest w stanie zrównoważyć niewystarczającej jej podaży wraz z pożywieniem w stanach zwiększonego zapotrzebowania (i, ii), takich jak wzmożony wysiłek fizyczny czy wyniszczenie organizmu spowodowane chorobą bądź wypadkiem.

Z całą pewnością udowodniono dotychczas, że L-arginina: zwiększa syntezę czynników wzrostowych (poliamin) uczestniczących we wzroście tkanek oraz, jak udowadniają badania kliniczne, promuje w organizmie syntezę białek. Wraz z glicyną i L-metioniną bierze również udział w syntezie kreatyny. W literaturze naukowej znajdujemy tak samo doniesienia o wpływie Arg na zwiększenie wydzielanie hormonu wzrostu (badania kliniczne na zdrowych mężczyznach iii),

- L-proliny (Pro). Najważniejszym, z punktu widzenia zastosowania jej w kulturystyce i sportach siłowych, jest niewątpliwie zdolność Pro do regulacji aktywności kinazy mTOR (iv), integrującej wiele ważnych szlaków sygnalizacyjnych inicjowanych pod wpływem tak istotnych czynników, jak insulina czy insulinopodobne czynniki wzrostu (IGF I i IGF II; v, vi, ). Inne badania (vii) pokazują, iż zwiększenie w diecie zawartości proliny o 2,1% skutkuje intensyfikacją dziennych przyrostów masy ciała z 342 na 411 g/dzień, czyli aż o 20%! Przyczyną tak istotnej zmiany była wywołana przez Pro zwiększona retencja azotu w komórkach - z 1,27 na 1,53 g/kg masy ciała,

- glicyny, która sprzyja regeneracji tkanki chrzęstnej,

- alaniny, wykorzystywanej przez organizm jako alternatywne źródło energii, w okresach niskiego poziomu cukru we krwi (viii). Wydaje się zatem, że zwiększanie jej koncentracji we krwi może skutkować zmniejszeniem angażowania innych aminokwasów z tkanki mięśniowej, a tym samym obniżać jej katabolizm w stanach dużego obciążenia fizycznego i zapotrzebowania energetycznego.

Należy podkreślić, że GOLD BEEF-PRO™-TEIN to doskonałe źródło białka dla osób chcących jednocześnie uzupełniać je w diecie i chronić chrząstkę stawową. Profesjonalnie zestawione połączenia składników to więcej niż jednoskładnikowe produkty wysokobiałkowe powszechnie dostępne na rynku. GOLD BEEF-PRO™-TEIN doskonale sprawdzi się w diecie, w okresie redukcji wagi ciała, ponieważ, oprócz uzupełnienia je w aminokwasy, syci i obniża chęć na słodkie czy słone przekąski. Pyszne smaki o niespotykanej dotąd na rynku delikatnej konsystencji, doskonała rozpuszczalność oraz brak dodatku cukru, powoduje, że GOLD BEEF-PRO™-TEIN spełni oczekiwania najbardziej wymagających konsumentów.

Składniki: 87% preparaty białkowe (hydrolizat białek wołowych, białka plazmy krwi wołowej), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych, malinowych, wiśniowych, owoce leśne); aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulator kwasowości – cytrynian sodu; emulgator – lecytyna sojowa; sól, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany; barwniki: koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych, malinowych, wiśniowych), błękit brylantowy FCF (dla wszystkich rodzajów smaków: owoce leśne, jagoda), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków: cookies cream, toffi, czekoladowych, ice coffee, kawowych, capucino, tiramisu, orzechów laskowych).

Informacja o wartości odżywczej Na porcję (35 g) Na 100 g
Wartość energetyczna
551 kJ/
130 kcal
1563 kJ/
368 kcal
Tłuszcz
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0.6 g
0.6 g
1.7 g
1.7 g
Węglowodany
w tym cukry
< 0.5 g
< 0.5 g
< 0.5 g
< 0.5 g
Białko 31 g 88 g
Sól 0.8 g 2.4 g

Aminogram wzorcowy # Na porcję (35 g) Na 100 g
Isoleucine
0,421 g 1,2 g
Leucine
1,196 g 3,4 g
Valine 0,869 g 2,5 g
Arginine 1,863 g 5,3 g
Phenylalanine 0,729 g 2,1 g
Histidine 0,288 g 0,8 g
Lysine 1,348 g 3,9 g
Methionine 0,181 g 0,5 g
Threonine 0,865 g 2,5 g
Tryptophan 0,118 g 0,3 g
Hydroxyproline 2,700 g 7,7 g
Aspartic acid 1,900 g 5,4 g
Serine 1,157 g 3,3 g
Glutamic acid 3,071 g 8,8 g
Glycine 4,883 g 14,0 g
Alanine 2,260 g 6,5 g
Proline 2,950 g 8,4 g
Tyrosine 0,413 g 1,2 g
Hydroxylysine 0,264 g 0,8 g
Cysteine 0,186 g 0,5 g