Pure Whey Isolate 95®.
Najczęściej wybierana odżywka białkowa wśród sportowców Olimp Team!
Wysokiej jakości czysty izolat białek serwatkowych (WPI - CFM®)!
Musicie wiedzieć, że pozyskiwane w procesie mikrofiltracji CFM® białka, nie denaturowują się, zachowując pełną swoją strukturę i aktywność funkcjonalną.
Badania udowodniły, że białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
PURE WHEY ISOLATE 95®. Suplement diety. Izolat białek serwatkowych w proszku instant. Zawiera substancje słodzące.
Składniki: 97,5% izolat białek serwatkowych (z mleka), aromaty; regulatory kwasowości - kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza; 0,03% witaminy (kwas L-askorbinowy - wit.C, octan DL-α-tokoferylu - wit. E, amid kwasu nikotynowego - niacyna, D-biotyna - biotyna, octan retinylu - wit.A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit.B6, cholekalcyferol - wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit.B1, ryboflawina -wit.B2, cyjanokobalamina - wit.B12), emulgator – lecytyny (z soi); barwniki: karoteny (A), koszenila (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N).
(A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) - w zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed).
Informacja o alergenach: produkt może zawierać orzeszki ziemne (arachidowe).
SMAKI:
-CZEKOLADA
-TRUSKAWKA
-WANILIA
Wartość odżywcza | na porcję (35 g + 115 ml1 wody) | na 2 porcje (70 g 230 ml1 wody | na 3 porcje (105 g 345 ml1 wody | w 100 g |
Wartość energetyczna |
516 kJ/ 123 kcal | 1031 kJ/ 246 kcal | 1546 kJ/ 370 kcal | 1473 kJ/ 352 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
< 0,5 g 0,2 g |
< 0,5 g 0,2 g |
< 0,5 g 0,2 g |
< 0,5 g 0,2 g |
Węglowodany w tym cukry |
< 0,5 g < 0,5 g |
< 0,5 g < 0,5 g |
< 0,5 g < 0,5 g |
< 0,5 g < 0,5 g |
Błonnik | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Białko |
30 g | 60 g | 90 g | 86 g |
Sól |
0,29 g | 0,58 g | 0,87 g | 0,83 g |
Witamina A (μg RE) |
42 μg | 84 μg | 126 μg (16%*) | 120 μg (15%*) |
Witamina D |
0,26 μg | 0,53 μg | 0,79 μg (16%*) | 0,75 μg (15%*) |
Witamina E (mg α-TE) |
0,63 mg | 1,26 μg | 1,89 μg (16%*) | 1,80 mg (15%*) |
Witamina B1 |
0,06 mg | 0,12 mg | 0,18 mg (16%*) | 0,17 mg (15%*) |
Witamina B2 |
0,07 mg | 0,15 mg | 0,22 mg (16%*) | 0,21 mg (15%*) |
Niacyna (mg NE) |
0,8 mg | 1,7 mg | 2,5 mg (16%*) | 2,4 mg (15%*) |
Kwas pantotenowy |
0,3 mg | 0,6 mg | 0,98 mg (16%*) | 0,9 mg (15%*) |
Witamina B6 | 0,07 mg | 0,15 mg | 0,22 mg (16%*) | 0,21 mg (15%*) |
Kwas foliowy | 11 μg | 21 μg | 32 μg (16%*) | 30 μg (15%*) |
Witamina B12 | 0,13 μg | 0,27 μg | 0,40 μg (16%*) | 0,38 μg (15%*) |
Biotyna |
2,6 μg | 5,2 μg | 7,9 μg (16%*) | 7,5 μg (15%*) |
Witamina C |
4,2 mg | 8,4 mg | 12,6 mg (16%*) | 12,0 mg (15%*) |
Aminogram wzorcowy # | na 35 g | na 100 g |
L-alanina |
1,3095 g | 4,365 g |
L-arginina | 0,54999 g | 1,8333 g |
kwas L-asparaginowy | 2,8809 g | 9,603 g |
L-cysteina | 0,54999 g | 1,8333 g |
kwas L-glutaminowy | 4,74039 g | 15,8013 g |
Glicyna |
0,36666 g | 1,2222 g |
L-histydyna |
0,44523 g | 1,4841 g |
*/** L-izoleucyna |
1,67616 g | 5,5872 g |
*/**L-leucyna |
2,77614 g | 9,2538 g |
* L-lizyna |
2,51424 g | 8,3808 g |
* L-metionina |
0,57618 g | 1,9206 g |
*/*** L-fenyloalanina |
0,7857 g | 2,619 g |
L-prolina |
1,44045 g | 4,8015 g |
L-seryna |
1,20474 g | 4,0158 g |
* L-treonina |
1,75473 g | 5,8491 g |
*/*** L - tryptofan |
0,36666 g | 1,2222 g |
*** L-tyrozyna |
0,68094 g | 2,2698 g |
*/** L-walina |
1,54521 g | 5,1507 g |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne