PIERWSZY PRAWDZIWY, DIETETYCZNY, WYSOKOBIAŁKOWY OMLET NA RYNKU!
HI PRO OMLETTE GOLD W SKRÓCIE
Prawdziwy, wysokobiałkowy omlet - w 100% oparty na białku z jajek!
Brak dodatku białka serwatki
Bez dodatku mąki ze zbóż
Brak bezpośrednich źródeł glutenu
Brak cukrów, soli kuchennej i substancji słodzących
Wysoka zawartość błonnika - 13g w porcji
HI PRO OMLETTE GOLD DEDYKUJEMY
Sportowcom, ludziom aktywnym oraz wszystkim dążącym do ograniczenia ilości węglowodanów w diecie i uzupełnienia jej pełnowartościowymi białkami. Dzięki wysokiej zawartości białka w porcji (35g białka / 75g porcja ) jest to idealne, wysokobiałkowe i proste w przygotowaniu śniadanie lub posiłek potreningowy każdego sportowca.
NATURALNY SMAK HI PRO OMLETTE GOLD pozwoli Ci zadecydować, czy masz ochotę na słodkie, czy wytrawne dodatki.
Dzięki naszemu omletowi, już dziś możesz zostać Szefem Kuchni!
PAMIĘTAJ!
Każdy produkt Olimp Sport Nutrition(R) został poddany w standardzie zakładu farmaceutycznego trzyetapowej kontroli (surowca, półproduktów w czasie produkcji, oraz wyrobu gotowego).
Dzięki temu masz pewność, że jest wolny od zanieczyszczeń mikrobiologicznych, metalami ciężkimi i zgodny z deklaracją zamieszczoną na etykiecie. Gwarantujemy jego pełne bezpieczeństwo od pierwszego do ostatniego dnia przydatności do spożycia.
Dzięki Olimp Laboratories masz pewność tego, co dostarczasz do swojego organizmu wybierając nasze produkty.
Poznaj kilka ważnych szczegółów dotyczących HI PRO OMELETTE GOLD.
Wśród protein wchodzących w skład tego białka możemy wyróżnić ich około 40 rodzajów, z których najważniejsze to: albumina (54%), transferryna (12%), mukoid (11%), globuliny (8%), lizozym (3,5%), avidyna (0,06%) oraz inne (11,5%).
Białko jaja kurzego należy do grupy dość wolno trawiących się i wchłanialnych białek.
Jego wskaźnik absorbcji mieści się w zakresie 1,5-3 godzin, zapewniając w tym okresie ciągłość nasycenia krwi aminokwasami. Niewątpliwie bardzo dobrze wpływa to na regenerację mięśniową po treningu, jak i utrzymanie dodatniego bilansu azotowego w okresie poza nim.
Obok białka jaja w produkcie znajduje się także wartościowy i niezwykle odżywczy proszek z całego jaja.
Jego istotną zaletą jest wysoka zawartość błonnika: 13 g na 1 porcję przy jednoczesnej bardzo ograniczonej ilości cukrów. Zawartość błonnika to ponad 50% dziennej rekomendacji WHO (która wynosi 20-40g). U osób na diecie białkowej lub białkowo-tłuszczowej często występuje jego niskie lub bardzo niskie spożycie. Składniki pysznego HI PRO OMELETTE GOLD są dla nich doskonałym źródłem włókna pokarmowego! Należy pamiętać, że odpowiedni poziom spożycia błonnika związany jest z obniżeniem ryzyka chorób sercowo-naczyniowych, pomaga w regulacji masy ciała i poprawia perystaltykę jelit*.
Receptura HI PRO OMELETTE GOLD to połączenie tradycji i nowoczesności! Produkt nie zawiera bowiem dodatku tradycyjnej mąki. Zamiast niej znajdziecie w składzie mąkę kokosową!
Składniki: białko jaja w proszku, jajo całe w proszku, błonnik kukurydziany, mąka kokosowa, mleko pełne w proszku, substancja spulchniająca – węglany sodu; substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; emulgator – lecytyny (z soi).
Wartość odżywcza | na porcję (75 g + 150 ml wody) | na 100 g proszku |
Wartość energetyczna | 1358 kJ/ 323 kcal | 1810 kJ/ 431 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
11 g 11 g |
14 g 14 g |
Węglowodany w tym cukry |
15 g 3,8 g |
20 g 5 g |
Błonnik | 13 g | 17 g |
Białko |
35 g | 47 g |
Sól | 2,7 g | 3,6 g |
Przechowywać w suchych pomieszczeniach, w temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętych opakowaniach.